Sunday, December 25, 2022

Anjaneya Stuthi - Namo Anjaneyam - நமோ ஆஞ்சநேயம்

நமோ ஆஞ்சநேயம் நமோ திவ்ய காயம் - Namo Anjaneyam Lyrics in Tamil



நமோ ஆஞ்சநேயம், நமோ திவ்ய-காயம் |
நமோ வாயு-புத்ரம், நமோ சூர்ய மித்ரம் || 1 ||

நமோ நிகில ரக்க்ஷாகரம்  ருத்ர-ரூபம் |
நமோ மாருதிம் ராம தூதம் நமாமி || 2 ||

நமோ வானரேஷம், நமோ திவ்ய-பாசம் |
நமோ வஜ்ர-தேஹம், நமோ ப்ரஹ்ம-தேஜம் || 3 ||

நமோ ஷத்ரு ஸம்ஹாரகம் வஜ்ர-காயம் |
நமோ மாருதிம் ராம தூதம் நமாமி || 4 ||

(* ஸ்ரீ ஆஞ்சநேயம் நமஸ்தே, ப்ரசன்னாஞ்சநேயம் நமஸ்தே *)

நமோ வானரேந்த்ரம், நமோ விஸ்வபாலம் |
நமோ விஸ்வமோதம், நமோ தேவசூரம் || 5 ||

நமோ ககன சஞ்சாரிதம் பவன-தனயம் |
நமோ மாருதிம் ராம தூதம் நமாமி || 6 ||

நமோ ராம-தாஸம், நமோ பக்த-பாலம் |
நமோ ஈஸ்வராம்ஸம், நமோ லோகவீரம் || 7 ||

நமோ பக்த-சிந்தாமணிம் கதா-பாணிம் |
நமோ மாருதிம் ராம தூதம் நமாமி || 8 ||

(* ஸ்ரீ ஆஞ்சநேயம் நமஸ்தே, ப்ரசன்னாஞ்சநேயம் நமஸ்தே *)

நமோ பாபநாஷம், நமோ சுப்ரகாஷம் |
நமோ வேத-சாரம், நமோ நிர்விகாரம் || 9 ||

நமோ நிகில ஸம்பூஜிதம் தேவ-ஸ்ரேஷ்டம் |
நமோ மாருதிம் ராம தூதம் நமாமி || 10 ||

நமோ காமரூபம், நமோ ரௌத்ரரூபம் |
நமோ வாயு-தனயம் நமோ வானராக்ரம் || 11 ||

நமோ பக்தவர-தாயகம் ஆத்மவாசம் |
நமோ மாருதிம் ராம தூதம் நமாமி || 12 ||

(* ஸ்ரீ ஆஞ்சநேயம் நமஸ்தே, ப்ரசன்னாஞ்சநேயம் நமஸ்தே *)

நமோ ரம்ய-நாமம், நமோ பவ-புனீதம் |
நமோ சிரஞ்சீவம், நமோ விஸ்வபூஜ்யம் || 13 ||

நமோ சத்ரு-னாஷனகரம் கம்பீர(தீர) ரூபம் |
நமோ மாருதிம் ராம தூதம் நமாமி || 14 ||

நமோ தேவ-தேவம், நமோ பக்த-ரத்னம் |
நமோ அபய-வரதம், நமோ பஞ்ச-வதனம் || 15 ||

நமோ ஸுபத சுபமங்களம் ஆஞ்சநேயம் |
நமோ மாருதிம் ராம தூதம் நமாமி || 16 ||

(* ஸ்ரீ ஆஞ்சநேயம் நமஸ்தே, ப்ரசன்னாஞ்சநேயம் நமஸ்தே *)

*******************************************************

Namo Anjaneyam Lyrics In English


Namo Aanjaneyam, Namo Divya Kaayam |
Namo vaayu-putram, Namo Suryamitram || 1 ||

Namo Nikhila raksha-karam Rudra-Roopam |
Namo Maruthim Rama Dutham Namami || 2 ||

Namo Vanaresham Namo Divyabhasam |
Namo Vajra-deham Namo Brahma-tejam || 3 ||

Namo Shatru-samharakam Vajra-kayam |
Namo Maruthim Rama Dutham Namami || 4 ||

(* Sri Aanjaneyam Namaste, Prasan Aajaneyam Namaste *)

Namo Vanarendram Namo Vishwapaalam |
Namo Vishwa-modam Namo Deva-shuram || 5 ||

Namo Gagana-sancharitam Pavana-tanayam | 
Namo Maruthim Rama Dutham Namamhi || 6 ||

Namo Rama-dasam Namo Bhakta-palam |
Namo Eshwaramsham Namo Lokaveeram || 7 ||

Namo Bhakta-chintamanim Gadha Paanim |
Namo Maruthim Rama Dutham Namami || 8 ||

(* Sri Aanjaneyam Namaste, Prasan Aajaneyam Namaste *)

Namo Paapa-nasham Namo Suprakasham |
Namo Veda-saaram Namo Nirvikaaram || 9 ||

Namo Nikhila Sampoojitham Deva-sreshtam |
Namo Maruthim Rama Dutham Namami || 10 ||

Namo Kaama-roopam Namo Roudra-roopam |
Namo Vaayu-tanayam Namo Vaanarakram || 11 ||

Namo Bhakta-vara-daayaram Aatmavaasam |
Namo Maruthim Rama Dutham Namami || 12 ||

(* Sri Aanjaneyam Namaste, Prasan Aajaneyam Namaste *)

Namo Ramya-naamam Namo Bhava-punitam |
Namo Chiranjivam Namo Vishwapoojyam || 13 ||

Namo Shatru-nashanakaram Dhira-roopam | 
Namo Maruthim Rama Dutham Namami || 14 ||

Namo Deva-devam Namo Bhakta-ratnam |
Namo Abhaya-varadam Namo Pancha-vadanam || 15 ||

Namo Shubhada Shubha-mangalam Aanjaneyam |
Namo Maruthim Rama Dutham Namami || 16 ||

(* Sri Aanjaneyam Namaste, Prasan Aajaneyam Namaste *)


*******************************************************


No comments:

Post a Comment